OVER MIJ

Mijn naam is Irma Jansen.

Het geeft me veel voldoening om mensen te helpen met het verbeteren van hun gezondheid en vitaliteit. In mijn werk ben ik altijd hiermee bezig geweest.
Waar het mij om gaat is dat iemand zich fitter voelt, meer energie heeft, minder (pijn)klachten en een beter gewicht.

Ik heb mij als oefentherapeut vele jaren gericht op houding en beweging om mensen te helpen hun klachten te voorkomen of verminderen. Tot 2008 heb ik mijn eigen praktijk gehad. Nu begeleid ik mensen binnen scholen en bedrijven tijdens hun opleiding of werkzaamheden.
Steeds vaker komt hierbij het thema vitaliteit aan de orde.
Om 'gezond werken' breder te trekken naar 'gezond leven' heb ik de opleiding voor leefstijlcoach gedaan.
Dit houdt in dat ik mensen coach die uit balans zijn op mentaal en/of lichamelijk gebied.
Gewichtsproblemen, vermoeidheid en futloosheid kunnen een uiting zijn van onderliggende emoties, zorgen, angsten en bepaalde overtuigingen.
Door je hier bewust van te worden en ermee aan de slag te gaan kan veel worden bereikt!

Door en tijdens deze opleiding is mijn belangstelling voor gezonde voeding sterk toegenomen. Ik heb veel kennis opgedaan en ben zelf ook bewuster en gezonder gaan eten.
Wat me dat heeft opgeleverd? Meer energie en een beter humeur!

Ik heb het geluk zelf geen gewichtsprobleem te hebben. Wel zie ik in mijn nabije omgeving hoe mensen hiermee kunnen worstelen.

Toen ik het aanbod kreeg om via EGA Nederland mensen te gaan begeleiden naar een beter gewicht door een gezond voedingspatroon, heb ik die dan ook met veel plezier aangenomen.
Het is geweldig om te zien hoe cursisten door gezond, normaal eten gewicht verliezen en zich een stuk fitter gaan voelen!