Ervaringen van cursisten

Ans Keurhorst en Els Wessels, WezepHallo wij zijn Els en Ans. Wij zijn 2 zussen van 53 en 52 jaar. We werden gevraagd om onze ervaringen, qua afvallen en aankomen, met jullie te delen.

Vanaf ongeveer 18 jaar zijn we al samen bezig met het afvallen. We hebben van alles al geprobeerd, verschillende slankclubs, poedertjes en druppels, Sonja Bakker en op eigen initiatief. Maar elke keer kwam het gewicht weer terug en zelfs meer, het bekende JOJO effect. In december 2013 waren we het allebei zat, we zaten niet lekker in ons vel zowel geestelijk als lichamelijk niet. En we konden ook nooit slagen voor leuke kleding, we keken zelfs niet meer in de spiegel nou dat was de druppel.

We hoorden toen van de EGA in Wezep en zo hebben we samen besloten om ons daar aan te melden. Dit was op 7 januari 2014. We zijn toen vol goede moed samen begonnen en steunden elkaar als de een het even niet meer zag zitten. Elke week gaan we trouw naar de slankclub waar we erg goed begeleid worden door Irma Jansen.

Onderling worden er veel tips en recepten uitgewisseld die we vaak thuis samen uitproberen en je probeert elkaar ook op te peppen en te stimuleren. Doordat we elkaar door dik en dun steunen en helpen zijn we nu allebei rond 25 kilo aan gewicht kwijt in ongeveer in 6 maanden tijd. Dat was ook ons doel.

We hebben elkaar beloofd dat als we allebei op gewicht zijn we onszelf belonen met een dagje uit, dat gaat na de vakantie gebeuren. We willen wel straks de maandelijkse controles blijven doen want zo heb je wel een stok achter de deur en val je misschien minder gauw in je oude gewoontes terug, wat helaas altijd weer gebeurde.

Wij wensen iedereen die bij de EGA zit heel veel succes en echt als je je doel bereikt hebt ben je enorm trots en voel je je veel beter en zekerder. Als je het even niet meer ziet zitten denk dan terug aan waarvoor je het doet: een maatje minder en natuurlijk voor je gezondheid!

Groetjes van de zussen Els en Ans.


Jo Simonse

Op 8 januari 2014 ben ik begonnen met het afvallen bij de EGA cursus.
Mijn doel was om gemiddeld 1 kg af te vallen per week en dat is gelukt: van 89.5 naar 78.8 in 10 weken tijd.
Mijn suikerwaarde in het bloed was te hoog daar ik suikerpatiënt ben. Nu zit ik op de normale waarden terwijl mijn medicatie met 2 tabletten per dag is verminderd!
Dus het mes snijdt van twee kanten.
Ik heb al eerder geprobeerd om met andere diëten af te vallen maar dat is me nooit gelukt.
Nu bij de EGA cursus wel en je hoeft echt geen honger te lijden.
Ik kan het iedereen aanraden en zeker mensen die suikerpatiënt zijn.

Jo Simonse, IJsselmuidenBetsie Broekhuizen


    Betsie voor...  en na de EGA cursus.

Ik zal me even voorstellen, ik ben Betsie Broekhuizen, ik ben 69 jaar. Ik ben al heel vaak aan het lijnen geweest. Eén keer is het mij gelukt, zo'n 35 jaar gelden, maar daar was niet veel meer van te zien. Dus ben ik na veel gevecht met mezelf toch weer begonnen met lijnen en dat was 2-10-2006. Met lood in de schoenen ging ik naar de club toe, maar toen ik binnenkwam zaten er nog veel meer dames en één heer die dezelfde problemen hadden als ik dus dat gaf mij moed om door te zetten. Maar aan het eind van de cursus moest ik toch op de weegschaal. Ik durfde haast niet te kijken: ik ben 1.75 m en ik woog 123 kg dus dat was heel zwaar. Maar door goed de eetwijzer te volgen en steun die ik kreeg was ik 19-3-2007 99 kilo, dus die 100 was weg. Dat ging de goede kant op. Mijn streefgewicht was 85 kilo en toen het 21-11-2007 was had ik het mooie gewicht van 83.6 kg bereikt.

Ik heb er zo'n gemak van dat ik die kilo's kwijt ben met mijn gewrichten. Ik kan weer goed lopen en fietsen: heerlijk!! Ik wens alle cursisten veel sterkte en doorzettingsvermogen toe. Het is de moeite echt waard!

Hartelijke groeten, Betsie Broekhuizen, IJsselmuiden.